[Previous Months][Date Index][Thread Index][Join - Register][Login]
[Message Prev][Message Next][Thread Prev][Thread Next]

SV: [IPs] MadeleineHej Jenny och alla andra!

Tack för att du frågar och jovisst kan jag berätta!

Jag tycker att det har gått riktigt bra. Redan från start tyckte jag att blodsockervärdena blev MYCKET jämnare. Mycket mer förutsägbara även om jag låg väldigt lågt i början. Vi började med en basaldos på 1,1 över hela dygnet och den var alldeles för hög. Jag fick parera för insulinkänningar hela tiden. Men efter dessa veckor har jag nu lyckats få ihop fyra profiler och det har fungerat riktigt bra. Jag behöver mycket mindre insulin på natt och förmiddag än på eftermiddag och kväll.

Jag har spelat volleyboll med pumpen (nåja - med mina vänner, men med pumpen på...). I kväll låg jag på 6,4 när jag började spela, sänkte basaldosen tillfälligt och slutade på 6,7 när jag var klar. Jag hade både vatten och saft att dricka under spelandet, så jag tycker att det var helt OK.

Jag stortrivs med pump och kan inte förstå varför jag inte har velat bli pumpbärare tidigare! Det krävs väl ett år med alla årstider för att man ska kunna lära känna den ordentligt, men än så länge känns det himla bra i alla fall! Blodsockret är mycket jämnare och det var precis det jag ville uppnå. Jag är mycket piggare på kvällarna nu. Förut steg blodsockret på kvällen för att inte morgondosen räckte till och jag blev jätteseg. Nu har jag bra blodsocker dygnet runt om jag inte "fuskar" med maten. Jag misstänker också att jag kommer att sänka mitt HbA1c och det skadar ju inte, om det inte går för fort.

Hej från Madeleine

PS! Min pappa är också diabetiker. Han har blivit väldigt intresserad av pump sen jag fick min och kommer att diskutera ev. pump med sin läkare/diabetessköterska vid nästa möte. Han har haft diabetes i 56 år och har inga komplikationer alls även fast blodsockret inte alltid varit det bästa...

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Jenny Borgen (EDT) <email @ redacted>
Till: 'yIP-Scandinavia' <email @ redacted>
Datum: den 15 mars 1999 17:40
Ämne: [IPs] Madeleine


Hej Madeleine.

Du har nu haft din pump i ungefär tre veckor om jag inte minns fel. Hur går
det för dig?? Du kan väl skriva och berätta hur det går...

//Jenny

Jenny Borgen
Ericsson Business Consulting Sweden AB
ESOE Back Office Team
Office: +46 8-404 57 46
Mobile: +46 70-474 77 01
email @ redacted

----------------------------------------------------------
Insulin-Pumpers hjemmeside http://www.insulin-pumpers.org/


----------------------------------------------------------
Insulin-Pumpers hjemmeside http://www.insulin-pumpers.org/