[Previous Months][Date Index][Thread Index][Join - Register][Login]
  [Message Prev][Message Next][Thread Prev][Thread Next]

[IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] svängande värden och missnöje med väska.Hej Ishtar,
Jag var hos min diabetessköterska idag och frågade om hon visste något om Paradigmen. Vad hon vet så skall den komma till Sverige 2004! Det är den info som företaget har gått ut med här i Göteborg. Hon hade också hört att en person hade fått lov att låna en 508 i väntan på den så det är väl du! Jag bidrar gärna med mina erfarenheter, har ju inte haft pump så länge.
Ha en bra dag!
Käthe
----- Original Message -----
From: email @ redacted href="/mailjoin.shtml">Ishtar Polite Siljemark
To: email @ redacted href="/mailjoin.shtml">email @ redacted
Sent: Wednesday, January 22, 2003 10:46 AM
Subject: [IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] svängande värden och missnöje med väska.

Hej Käthe,

Den nya pumpen ”Paradigm” lanserades i USA under 2002. På www.minimed.com kan du se den. Skillnaderna är att den är mindre, vattentät för bad och att den är ljudlös (inget klickande) i övrigt kan den samma saker som 508 fast jag tycker programmeringen verkar enklare på Paradigm. Jag ringde Medtronic Sverige och frågade och de sa att den kommer till Europa under 2003. Jag var på ett informationsmöte om pumpar på Karolinska Sjukhuset i förra veckan och de visste inget om den, inte heller på Södersjukhuset där jag går själv kände de till den. Det verkar som att man måste hålla sig själv uppdaterad om nyheterna. På KS visade de en ”ny” Disetronic-pump, på Disetronics internationella hemsida är deras nya pump en helt annan. Tillverkarna är från USA och det är väl där det nya kommer först.

Har du lust att utveckla lite av vad det är du tycker är bra/dåligt med pump?  Jag är som en svamp just nu, suger i mig information.

Ha det så bra!

//

 

Ishtar Polite Siljemark

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: email @ redacted [mailto:email @ redacted] För Käthe Kentz
Skickat: den 21 januari 2003 22:32
Till: email @ redacted
Ämne: [IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] svängande värden och missnöje med väska.

 

Hej Ishtar Polite !

Jag började med pump i början på december. Jag tycker att det är bra på många sätt men ett av skälen till att jag ville ha pump var att få jämnare blodsocker.... får väl se hur lång tid det tar att nå dit. Vad är det för skillnader på 508 och den nya? Jag har inte hört talas om den och ändå var jag på ett stort pumpmöte här i Göteborg samma dag som jag fick min pump. På Minimeds svenska hemsida hittar jag inte heller info om den! Hoppas att du snart får din tillfälliga pump.

// Käthe K

----- Original Message -----

From: email @ redacted href="/mailjoin.shtml">Ishtar Polite Siljemark

To: email @ redacted href="/mailjoin.shtml">email @ redacted

Sent: Tuesday, January 21, 2003 12:38 PM

Subject: [IPs] SV: [IPs] svängande värden och missnöje med väska.

 

Hej, jag är ny på listan och har ingen pump ännu. Kommer att få den under den kommande månaden. Jag har valt Medtronics uppföljare till Minimed 508 – Paradigm. Den kommer till Sverige under året så till dess ska jag ha en 508. Jag har hört på andra håll att lårväskorna lätt hasar ner men att vadväskorna är bättre, om man liten så kan man tydligen ha dem runt låret.

Hur länge har du haft pump?

//Ishtar Polite Siljemark

 

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: email @ redacted [mailto:email @ redacted] För Käthe Kentz
Skickat: den 20 januari 2003 23:42
Till: email @ redacted
Ämne: [IPs] svängande värden och missnöje med väska.

 

Hej på er alla. Nu har vi hunnit en bit på väg på det nya året. Jag hoppas att det har börjat bra för er. Jag har fortfarande väldigt svängande blodsockerkurvor trots justeringar av basaldoserna. Enda dagarna som dom har legat perfekt var när jag först hade maginfluensa före jul och nu i förra veckan när jag var förkyld och hade 39 graders feber. Det känns lite jobbigt. Men jag skall inte ge upp så lätt. Hur har ni andra lyckats få jämna kurvor?

Jag är lite missnöjd med min lårväska. (Jag har MiniMed 508) Det är svårt att få den att sitta på plats när jag går. Oftast har jag den fäst i midjan med clips. Vad använder ni för väskor?