[Previous Months][Date Index][Thread Index][Join - Register][Login]
  [Message Prev][Message Next][Thread Prev][Thread Next]

[IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] Några dagar kvar!Hej igen Käthe,

Förslaget om pump var ursprungligen min läkares. Men jag var väldigt mycket emot det så han insisterade inte. När jag vid nästa besök träffade min sköterska sa hon

”Jag ser att du och Nisse diskuterat pump”. Mitt svar till henne då var – Nisse, har diskuterat pump, inte jag! Efter den besöket, 030109, började jag skaffa mig information om pump och framförallt erfarenheter från andra pumpanvändare (Insulin-pumpers m fl.) och ganska snabbt insåg jag att det nog var något för mig. På den vägen är det. Jag blir lite förundrad över att ditt HbA1c stigit. Vet du varför? Mina samlade erfarenheter säger att det ska sjunka!

//Ishtar

 

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: email @ redacted [mailto:email @ redacted] För Käthe Kentz
Skickat: den 15 februari 2003 22:10
Till: email @ redacted
Ämne: [IPs] Re: [IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] Några dagar kvar!

 

Hej Ishtar!

Jag går på Sahlgrenska sjukhuset här i Göteborg. Jag har haft samma läkare sedan jag fick min diabetes för 10 år sedan och jag skulle inte vilja byta, även sköterskan har jag bra kontakt med. Jag har MiniMed 508 sedan början på december. Var det din läkare som föreslog att du skulle börja med pump eller var initiativet ditt? Mitt HbA1c har stigit från 5,3 till 6,6 sedan jag började med pump.

 

Käthe

----- Original Message -----

From: Ishtar Polite Siljemark

To: email @ redacted

Sent: Friday, February 14, 2003 6:53 PM

Subject: [IPs] SV: [IPs] Re: [IPs] Några dagar kvar!

 

Hej Käthe,

Var går du på kontroller? Själv går jag på Södersjukhuset i Stockholm, jag tycker de är kanon. Lustigt att du nämner insulinsänkning, jag har precis samma erfarenheter. Genom sänka doserna i snitt 16% har jag fått ner mitt HbA1c från 8,4 till 6,6 på ett år! Vad har du för pump?

Ha en trevlig helg!
//Ishtar

 

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: email @ redacted [mailto:email @ redacted] För Käthe Kentz
Skickat: den 14 februari 2003 18:43
Till: email @ redacted
Ämne: [IPs] Re: [IPs] Några dagar kvar!

 

Hej Ishtar!

Jag undrade just vart du tog vägen! Så nu är det din tur. Du ska se att det kommer att kännas toppen. Hur det än är så är det fortfarande din kropp som bestämmer även om pumpen styr indulinmängden utifrån din programmering. Jag själv trivs jättebra med min pump, skulle inte vilja vara utan den!

Du måste verkligen ha tryckt mycket eller haft dåliga batterier. Mina räcker i normalt bruk 3-4 veckor.

Jag börjar äntligen få lite mer fason på kurvorna, inte så stora svängningar som tidigare och det bara genom ett trollande av min dr som propsade på att jag skall minska måltidsdoserna!

Så räkna med lite jobb med inställning men det är det värt!

Lycka till på tisdag och ha en trevlig Alla hjärtans dag!

Käthe

----- Original Message -----

From: Ishtar Polite Siljemark

To: email @ redacted

Sent: Friday, February 14, 2003 9:03 AM

Subject: [IPs] Några dagar kvar!

 

Hej igen,

Igår kom min pump, MiniMed 508, och jag tryckte så mycket på den att jag redan på kvällen fick ett ”low battery” alarm! Kanske var batterierna som satt i inte fräscha? Hur som helst på tisdag är det dags och jag måste erkänna att även om jag ser fram emot det så känner jag ett visst obehag. Ungefär som om jag skulle säga hej då till mig egen kropp. Stod och beskådade mig själv i spegel (efter att ha försökt hitta ett lämpligt ställe att fästa pumpen på en bikini) och tänkte plötsligt att så här skulle jag aldrig se ut igen. Hallå, jag behöver lite stöd här – någon där?
//Ishtar